Минералната баня в Банкя ще стане модерен СПА комплекс

13.05.2015

Минералната баня в центъра на град Банкя ще се превърне в модерен СПА комплекс. Още утре общинският парламент ще гласува предложението на кмета на София Йорданка Фандъкова банята да бъде предоставена на концесия за строителството на СПА комплекса.

Сградата, в която се помещава банята, е обявена за паметник на културата. Бъдещият концесионер на банята ще има задължението да я реставрира, консервира и социализира. Предлаганият от Фандъкова срок за концесия е 35 години.

Спа терапия

Срещу това задължение инвеститорът ще може да изгради модерен балнеоложки център с четириетажен хотел за туристи, басейн за възрастни плюс басейн за деца, както и соларна зона. В проекта е записано и изграждането на топла връзка между хотела и сградата на минералната баня.

Бъдещият концесионер на банята в Банкя ще трябва да изгради подземен паркинг с поне 100 места, както и открит форум, на който да се провеждат различни културни събития. Откритата сцена ще боже да бъде използвана безплатно от районното кметство за 30 дни годишно основно за обществени събития.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати