Гледка от височина 400 метра спира дъха в Ню Йорк

29.05.2015

Невероятна платформа за наблюдение, която се намира в новия Световен търговски център, се открива за публиката, предлагайки умопомрачителна гледка към Ню Йорк. Тази гледка за последно можеше да бъде видяна преди 14 години - преди атентатите срещу Световния търговски център.

Гледка от височина 400 метра спира дъха в Ню Йорк

Сега се очаква туристи от цял свят да посещават обсерваторията, наслаждавайки се на панорамен изглед от Долен Манхатън чак до Харлем.

Всички туристи, които сканират своите билети на входа, ще бъдат поздравявани на родния си език, а страната им ще светва на голям глобус. Друго любопитно е, че на екран ще с е появява връзката между родината на туриста и Ню Йорк.

Очаква се в натоварените дни 10 000 посетители да се качват в обсерваторията. Близо до входа на обекта ще има стая, където инженери и строителни работници ще разказват за своите преживявания при възстановяването на емблематичния Световен търговски център.

Друг интересен детайл е асансьорът, който ще отвежда туристите на височина от 400 метра. Планира се това да е най-бързият асансьор в западното полукълбо - ще взема 381 метра за едва 47 секунди.

Вътре в него ще има екрани, които показват Ню Йорк през последните 500 години. Когато пристигне на 102-ия етаж, туристът ще види спираща гледка, а в ясен ден ще може да се наблюдава панорама на 80 км.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати