Луфтханза вдига цената на билетите наесен

05.06.2015

Луфтханза планира да вдигне цените на билетите, продавани през глобалните системи за дистрибуция (ГСД), от тази есен. Това означава, че от 1 септември, билетът за полет, закупен през системите за дистрибуция ще струва с 16 евро повече.

В момента близо 70 процента от резервациите за полети на Луфтханза се правят чрез някоя от системите за дистрибуция, използвани от туристическите агенции.

Самолет залез

Тези ГДС дават възможност на пътниците да комбинират няколко услуги и да се възползват от редица отстъпки. Това обаче означава, че по-големият процент от печалбата от продажба на билети отива към туристическите агенции да сметка на авиопревозвача.

Търговският директор на Луфтханза Йенс Бишоф обясни планираното повишаване на цените в ГСД с желанието на превозвача да реализира по-висок процент приходи от полет.

Той беше категоричен, че е неприемливо действителният доставчик на услугата да прибира само 4 % от приходите от продажби на билети, а посредниците да взимат дял до 20 %.

Повишението на цените няма да зесегне билетите, които се продават извън ГСД. Пътниците ще могат да си купуват билети без такса от гишетата на компанията или от онлайн портала на Луфтханза.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати