Родно село смайва с швейцарска визия

06.06.2015

Българско село е придобило визията на швейцарско населено място. Така смятат жителите на село Чавдар, както и всички, които наскоро са минали оттам.

Родно село смайва с швейцарска визия

Напук на общото схващане, че малките населени места в страната западат, един кмет успя да превърне своето село в образцово с пари от еврофондовете. Сега жителите на Чавдар са безкрайно горди и с удоволствие показват къде живеят.

Село Чавдар е разположено на 70 километра от София. В него живеят около 1100 души, но за разлика от повече малки селища у нас, тук пребивават не само пенсионери, но млади семейства с деца. Малчуганите дори ходят в местното училище и в детската градина, показа репортаж на Нова ТВ.

При разходка из Чавдар правят впечатление асфалтираните улици, иновативното осветление, новите тротоари, подредените и зелени градинки, красивите фонтани, работещите чешми, шарените детски площадки, свежите паркове. Всичко това обаче се пази с видеонаблюдение, така че няма как бъде разрушено от вандали.

Нетипична визия за страната има и модерната детска градина в селото. Тя е оборудвана с множество нови катерушки, пързалки, криви огледала и дори басейн.

Чудесата в Чавдар обаче съвсем не свършват дотук. Тепърва селото ще може да се похвали и с детски увеселителен парк за 1 млн. долара.

Той ще предлага на местните хлапета люлки, катерене по 12-метрови изкуствени алпийски стени, въжена градина и още много други препятствия.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати