Боровец открива сезона с Магията на Рила планина

17.06.2015

Боровец ще открие летния сезон с необикновения фолклорен фестивал Магията на Рила планина. Събитието е сред най-големите в страната и има за цел да съживи духа и традициите на автентичния български фолклор и старинните български занаяти.

Тази година курортът ще бъде домакин на третото издание на фестивала, която набира все по-голяма популярност и води в Рила планина участници и гости от всички краища на страната.

Събор в планината

В рамките на трите фестивални дни (19-21) юни гостите на фестивала ще имат възможността да се потопят в магията на българщината. Те ще видят изпълнения на народни и нестинарски танци, ще могат да вкусят традиционни български ястия и да наблюдават сръчните ръце на занаятчии от цяла България.

За доброто настроение на посетителите ще се погрижат Поли Паскова и Христо Косашки, които ще зарадват публиката със своите изпълнения. На сцената в курортния град ще излязат и талантливите танцьори от ансамбъл Чинари.

Кулминацията на фестивала ще бъде конкурсът за народни танци с награден фонд 3 хиляди лева. В него могат да вземат участие всички непрофесионални групи от страната и чужбина.

Специално за събитието ще бъдат пуснати кабинковата въжена линия Ястребец, както и четириседалковия лифт Синтняково. Те ще дадат възможност на туристите да се разходят сред чистата природа на Рила.

На разположение на любителите на адреналина ще бъдат въженият град Бороландия и Паркът за планинско колоездене Боровец.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати