Живописни хостели, построени в исторически сгради

29.06.2015

Запалените пътешественици знаят, че най-евтиният начин за нощуване в чужбина, като изключим гостуването при приятел, е в хостел.

Разбира се, хостелите могат да бъдат най-различни, в зависимост от условията, които предлагат, близостта им до градските забележителности и др.

Има обаче една категория хостели, които предлагат на клиентите си нещо повече от евтина нощувка – те предлагат в бонус малко история, малко романтика и една особена специфична атмосфера, която потапя туристите в миналото.

Това са хостелите, помещаващи се в исторически сгради по света. Ето най-известните и най-посещаваните от тях:

Замък Бакарак

Хостел Bacharach

Хостелът Bacharach се помещава в историческия замък Сталек в долината на Рейн, като далеч не е единствената забележителност в района.

Самият град Бакарак, в близост до който се намира крепостта, е в изцяло запазен средновековен стил – с красиви дървени къщи, старовремски дворове и таверни, от които се носят изкусителни аромати.

Хостел Мавърик

Той се намира в Будапеща, която определено може да се похвали с богато историческо минало, както и доста поносими цени. Хостелът се помещава в бившо имение на Хабсбургската династия. Намира се на 15-тина минути пеш от центъра на столицата и работи 24-часа на ден.

Хостел YHA St Briavels Castle

Намира се в 800-годишен замък в Глочестършър, Великобритания, бивша ловна резиденция на крал Джон. За да влезете в хостела, трябва да преминете през порта с тройна решетка и тих двор.

Хостелът разполага с параклис, ешафод, както и килия, в която може да пренощувате, ако сте готови да заплатите допълнително.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати