Калните бани във Варна отново заработват

09.07.2015

Прочутите кални бани на плажа във Варна отново ще бъдат отворени. Баните, които са почти на сто години, ще бъдат отворени за посетители в началото на август.

Лечебната кал ще бъде достъпна както за варненци, така и за гостите на града, които ще могат да правят с нея различни разкрасителни процедури или терапия.

Кални бани

Градската крайбрежна ивица се стопанисва от концесионера Лазурен бряг 91, които вече са собственици и на рушащата се държавна база, на чиято територия се намират калните бани.

Едно от най-посещаваните места във Варна беше затворено от здравни инспектори преди две години, когато бяха открити големи пропуски в хигиената, които доста се различаваха от изискванията за калолечение.

Концесионерът направи основен ремонт на съоръжението. В близост до центъра за кало- и водолечение бяха открити заведение и зона за отдих с минерален плаж.

Строителните дейности са станали причина Евиният плаж да бъде преместен пред басейн приморски. Там дамите могат да събират тен върху 700 квадратни метра пясък, като на тяхно разположение има душ и химическа тоалетна.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати