Най-популярните митове в туризма

10.07.2015

Дори в ерата на интернет, когато всякаква информация и буквално само на един клик разстояние, съществуват десетки митове и неверни схващания. Дори и в сферата на пътуванията, туризма и пътешествията не липсват митове, които освен разпространени, са и доста упорити.

Ето защо решихме да разбулим петте най-разпространени туристически мита, които понякога са в състояние да откажат дори най-запалените пътешественици от посещение на определена страна или забележителност.

Пирамидите в пустинята

Пирамидите в Гиза

Египетските пирамиди са сред световните забележителности, посетени са от милиони. Въпреки това има стотици хиляди хора, които смятат, че те се намират буквално в средата на пустинята, заобиколени от пясъци, докъдето погледът стига. Всъщност пирамидите в Гиза са разположени недалеч от Кайро.

Норвегия е твърде студена за туризъм

Норвегия е една от държавите, където туристите могат да наблюдават Северното сияние, но това не значи, че цялата страна е сковата от арктически студ. Всъщност феноменът се наблюдава предимно в най-северната част на страната, на островите Свалбард. Но има десетки интересни дестинации, покрити със зеленина, които са особено приятни за посещение.

Тайланд е меката на разврата

От години Тайланд има славата на мека на разврата и световна секс дестинация. Всъщност такива забавления се предлагат предимно в туристическите райони Банкок и Патая, докато жителите на останалите части на страната са далеч по-консервативни. И ако се абстрахирате от този имидж, ще откриете живописната природа на това райско кътче.

Французите са надменни и нелюбезни към туристите

Безспорно жителите на Франция няма да спечелят първо място в състезание по гостоприемство, но е прекалено да ги определят като студени, надменни и нелюбезни към туристите. Опитайте да ги заговорите на собствения им език и ще откриете дискретния чар на Франция.

Жените трябва да се забулят при пътуване в Близкия изток

Всъщност това не е точно така. Действително се препоръчва да се забрадите, когато сте в Саудитска Арабия, която е сред най-консерванивните страни, изповядващи ислям. Изискването е задължително и при посещение в джамия. Но можете спокойно да ходите без забрадка в Мароко и Дубай, особено в туристическите зони. Все пак за препоръчване е да носите дрехи, които прикриват раменете и коленете и не са по тялото.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати