Какво проваля българските фестивали?

12.07.2015

Музикалните фестивали са все по-често срещано културно явление не само в чужбина, но и у нас. Въпреки добрите чуждестранни примери и усилията на организаторите у нас този тип събития все още не се случват достатъчно успешно. Тогава няма как да не се запитаме кои са причините, поради които такива прояви не процъфтяват у нас?

Какво проваля българските фестивали?

Липсата на адекватна подготовка и поведение, прекалено многото приказки и малкото съдържание, липсата на анализ на пазара и публиката, посочва като проблеми Андрей Пеев, цитиран от КапиталБг.

Мениджъра на българската етно група Оратница пък посочва други проблеми на родните фестивали. Според него този род събития са възпрепятствани от липсата на държавна подкрепа в креативните сектори, липсата на прогресивни маркетинг стратегии от страна на спонсорите и ниско ангажиране на професионалните изпълнители у нас с участия на международно ниво.

Сред останалите грешки, които посочват запознати с брашна, са прекалено високите цени на билетите за сметка на не толкова интересна програма, подценяване на публиката и липсата на информация на езици, различни от българския.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати