Вечната лятна дилема – на море или на планина

16.07.2015

Съгласни с поговорката – "Морето взима, планината дава" все повече българи предпочитат да прекарат лятната си отпуска в планината, вместо да събират тен по морските курорти. Тенденцията курортистите да заменят морето с почивка в родния Балкан е все по-изразена.

Има редица причини да предпочетете почивката в планината - кристално чист въздух, спокойствието и тишината, умерени цени и най-вече – липса на пияни чужденци.

Вечната лятна дилема – на море или на планина

Гостите в Балкана може да почиват в някои от китните хотели или да си наемат цяла къща, ако компанията е от повече хора.

Обикновено нощувките в хотелите са между 10 и 20 лева, като в цената е включен безплатен паркинг, интернет и др. екстри в хотела, без храна и напитки.

Самостоятелните къщи в района на град Елена струват между 90 и 180 лева за вечер в зависимост от големината и броя на леглата в тях.

Не липсват и по-скъпи предложения, но те са за старинни реставрирани къщи, които изкушават наемателите с просторни механи, барбекю, басейн в двора.

Сред екстрите, с които планинският туризъм бележи точки пред морската почивка, са и възможността да похапнете свежи, екологично чисти зеленчуци, току що набрани от градините там. А с малко късмет можете да се сдобиете и с бутилка отлежала домашна сливова ракия.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати