В Япония отвориха хотел, обслужван от роботи

24.07.2015

В Япония отвориха хотел, който почти изцяло ще бъде обслужван от роботи. Името му е Хен-на, което в превод означава Странният хотел, най-вероятно защото е наистина странен дори и по японските стандарти.

Стаите в хотела ще бъдат поддържани изцяло от роботи, които ще настаняват гостите, ще носят багажа им и дори ще почистват след тях. Роботизиран динозавър с шапка и папионка посреща гостите на вратата на хотела.

Роботи

Най-голям интерес предизвикват роботите, които обслужват рецепцията на сградата. Те са хуманоидни с външен вид, който почти идеално наподобява нормална жена.

Високотехнологичните новости в хотела не се ограничават само до персонала му. Вместо с ключове стаите на хотела са оборудвани със системи за лицево разпознаване.

Лампите в помещенията се включват при движение, а охлаждането на стаите става чрез специални, енергоспестяващи климатици. Една нощувка във високотехнологичния хотел струва около 9000 йени, които се равняват на 73 долара.

Собствениците на хотела са категорични, че роботите не се просто някаква екстра, а в действителност дават възможност за драстично намаляване на разходите за заплати. Пести се също от енергия и отпадъци.

2.7
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати