Кой иска да си купи село в Испания, даже две

12.08.2015

Въпросът кой иска да си купи едно-две села в Испания съвсем не е шега. Оказва се, че близо 3000 села в северната провинция Галисия са обявени за продажба. Някои от селищата се предлагат дори безплатно, след като бяха изоставени от жителите си.

Самотни стоят хиляди традиционни испански селски къщи, пекарни, хамбари, изградени от камък и дърво. Причина за това е застаряващото население и обезлюдяването на провинцията заради различни икономически фактори.

Испанско село

Кметовете на тези запустели села са готови на всичко, за да ги напълнят отново с хора, затова някои от тях дори са ги обявили за продажба. Според тях покупката на село в Испания е не просто възможност за добра инвестиция, а истински шанс да започнете нов живот.

А инвестицията в испанско село наистина е изгодна, защото тези живописни населени места се предлагат на цени от 15-20 хиляди евро до цели 2 милиона, т.е. на цената на приличен гараж в Лондон.

Изгодните оферти са причина десетки заможни жители на САЩ, Германия, Мексико, Русия, Китай и Швейцария вече са горди собственици на испански села. Така че, побързайте да си купите преди да са свършили.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати