Културен фестивал Нощ превзема Пловдив

22.08.2015

Културен фестивал Нощ /Пловдив/ ще завладее града пот тепетата на 11-ти и 12-ти септември. В хода на събитието в Пловдив ще се проведат множество прояви на най-различни места в населеното място.

Културен фестивал Нощ превзема Пловдив

По време на фестивала пловдивчани и гости на града ще могат да видят изложба в Малката базилика, която ще представи уникални мозайки от Епископската базилика. В Археологическия музей пък ще се състои публичната лекция на Васил Добрев. Тя ще е на тема Ново откритие в Сахара (Египет): две гробници от 22 век пр. н.е.

В културния фестивал ще се включи и Регионален етнографски музей-Пловдив, който ще представи изложбата Пловдив и Япония. На нея гостите ще могат да узнаят нещо повече за връзките между града под тепетата и град Окаяма. Посетителите в музея ще могат да видят още ритуали и изкуства от страната на изгряващото слънце.

Тези събития, разбира се, се явяват една съвсем малка част от цялостната програма на фестивала. За да могат посетителите да се ориентират по-добре, от началото на септември в Пловдив ще има и Зелен инфопункт на фестивала, който ще разяснява всички подробности около отделните прояви.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати