Топ забележителностите на Лисабон

16.09.2015

Столицата на Поргугалия – Лисабон, е известна туристическа дестинация. Градът е разположен на устието на река Тежу и Атлантическия океан. Лисабон смайва туристите с богата история и култура, древна и съвременна архитектура и невероятна атмосфера.

И въпреки че едно от най-старите населени места в Европа се модернизира с все по-бързи темпове, градът и до днес е запазил очарованието си. Ето и забележителностите, които непременно трябва да разгледате в Лисабон:

Площад в Лисабон

Паметникът на откривателите

Паметникътна откривателите е построен в памет на Енрике Мореплавателя – принцът, който е поставил началото на Великите географски открития. Намира се на брега нарека Тежу.

Музеят Гулбекян

Музеят е създаден за служи като щаб на едноименната фондация, където е изложена колекцията от изкуство натрупана от арменския петролен магнат.

Площадът Педро IV

Той се намира в центъра на Лисабон и е основно място за общуване още от Средновековието. В миналото на него Инквизицията е извършвала публични екзекуции.

Лисабон

Кварталът Алфама

Това е най-старият квартал на Лисабон. Алфама е пълен с исторически и архитектурни забележителности, някои от които датират от мавританското минало на града. Там е най-подходящото място да чуете автентична португалска народна музика.

Океанариумът

Това е една от най-добрите съвременни туристически атракции на Лисабон. Той се намира в Парка на нациите в Североизточен Лисабон и е най-големият закрит аквариум в Европа, където могат да се наблюдават четири уникални местообитания.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати