София е кино от вчера

13.11.2015

Вчера бе официалното откриване на фестивала Киномания в София, като посетителите ще могат да избират между две Шекспирови трагедии и богата колекции от чуждестранни и български ленти.

Кино

Филмите се прожектират в НДК, кино Одеон, Културен център Г8, Дома на киното, Евросинема и Френският институт, а ние ще ви предложим няколко заглавия, които си струва да видите.

Макбет

Майкъл Фасбендър влиза в ролята на легендарния Макбет, а Марион Котияр е лейди Макбет. Екипът на филма описва историята за изпепеляващата амбиция и жажда за власт като вълнуваща адаптация, която е предадена достоверно.

Каръци

Едно от българските предложения на филмовия фестивал е лентата на Ивайло Христов Каръци. В главните роли ще видим Деян Донков, Елена Телбис и Ованес Торосян. И въпреки че последните български игрални филми не са особено силни, с трейлъра си Каръци даде заявка това да бъде променено.

Слънчев удар

Филмите на Никита Михалков винаги будят интерес и Слънчев удар е поредното доказателство за това. 3-часовата лична драма ще ви запознае с разказите на Бунин, които по света са посрещнати доста противоречиво.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати