Цените на офертите за Нова година спаднаха до 20 процента

29.12.2009
Цените на офертите за Нова година спаднаха до 20 процента

Хотелите, които не са успели да запълнят базите си за Нова година, са свалили с 10-20 процента цените на пакетите броени дни преди празника. Това показва проверка на "Дневник" сред предложенията, пуснати за продажба през туроператори.

Не всички оферти в последната минута (т.нар. last minute) предлагат намаление на цената. Голяма част от тях са с променени параметри на пакетите - намален брой нощувки при същата цена за ден, допълнително включени хранения, различни услуги и други.

Някои от хотелите с по-ниска категория пък предлагат услуги като ползване на басейн, СПА център и други екстри в други комплекси в района.

Най-сериозно намаление на цените за предстоящата Нова година има за хотели по Черноморието. На места те надхвърлят 25-30%, а голяма част от хотелите вече предлагат и оферти с 1 нощувка и празнична вечеря.

През ноември по-голямата част от комплексите по Черноморието предлагаха пакети с минимум 2 и 3 нощувки. По данни на варненската структура на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация обаче туристическият сектор в региона е отчел 30% спад на оборота за коледните празници, а продажбите за Нова година вървят вяло.

"По всяка вероятност се очаква българите да се запишат към 30 или 31 декември", съобщи председателят на сдружението Димитър Димитров.

С около 10-20 процента са намалени цените на някои хотели в градовете, ски центровете и курортите за селски туризъм в опит да привлекат неизбралите място за празник българи, показват данните на туроператорите.

Свободни места в момента има предимно в хотелите в големите градове и в комплекси, които са в периферията на големите ски и СПА курорти.

Не са изключения и офертите в ски центровете в Банско, Боровец и Пампорово, където вече се предлагат пакети с 2 нощувки и празнична вечеря. Допреди няколко седмици хотелите в зимните центрове продаваха пакети с над 4-5 нощувки за Нова година.

Намаление на броя нощувки в пакетите има и в различни курорти за селски туризъм, предимно в Северна България, както и СПА курорти като Девин и Хисаря. Някои от по-малките хотели в тези градове пък са добавили към офертите си и ползването на басейни и СПА центрове на по-големи комплекси в района.

Предложенията за чужбина също са с намалени цени.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати