Паниката от терора ще се отрази на туризма в страната

19.11.2015

Паниката, която обхвана цяла Европа след терористичните атентати в Париж, може да се отрази пагубно на туризма у нас. Засилената охрана и проверките по границите ще възпрепятстват изпълнението на планувани туристически програми. Притеснението в бранша нараства.

Паниката от терора ще се отрази на туризма в страната

Охраната по пунктовете в страната ни е изключително засилена след трагедията. Всички преминаващи превозни средства биват щателно преглеждани. Това, от своя страна, предизвиква образуването на километрични опашки, които изнервят до краен предел всички пътуващи.

От Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти коментират, че подобни забавяния могат да провалят планувани събития, като тези за 8-ми декември, Коледа и Нова година.

В почти всички автобусни екскурзии времето е разчетено и за престой и преминаване на границите между държавите са отредени по час, максимум два.

Драконовските мерки, които са наложени обаче, няма да позволят на туроператорите да спазят поетите ангажименти. За момента Външно министерство съветва всички, които нямат спешна работа извън страната, да не напускат пределите ѝ, за да си спестят нерви и време.

От друга страна обаче, след падналия руски самолет, излетял от Египет, се наблюдава бум на записванията за почивки у нас. Международните туроператори проявяват небивал интерес към България, а ранните записвания за зимния сезон отбелязват сериозен ръст.

В същото време обаче контролът по границите със сигурност ще се отрази негативно. От него вече губят превозвачите, които от дни са принудени да чакат, за да преминат. Ако положението се задържи през следващите месеци, загубите ще са огромни, категорични са анализатори.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати