Столични музеи организират зимно училище

22.01.2016

Няколко музея в София ще отворят вратите си за ученици по време на предстоящата зимна ваканция, която ще се проведе от 1 до 5 февруари. В инициативата ще се включат Националният политехнически музей, Националният природонаучен музей и Квадрат 500.

В рамките на неучебната седмица музеите ще предложат на малчуганите зимно училище, в което обаче игрите и забавленията ще са на първо място.

Квадрат 500 ще предложи на учениците програма Изобразително изкуство, която се организира съвместно с фондация Изиарт. Заниманията по изкуство ще се провеждат всеки делничен ден от 10 до 17 часа в сградата на Държавния архив, на територията на Квадрат 500 и СГХГ.

Дете и динозавър

Програма Зоология и Палеонтология организират за учениците в Националния природонаучен музей. В рамките на ваканционната седмица децата ще имат възможността да се разгледат музея, да научат повече за Ледената епоха и да разберат къде отиват щъркелите през зимата.

Особено атрактивно ще бъде зимното училище в Национални политехнически музей, където децата ще се учат и ще провеждат забавни експерименти под формата на игра. Записванията за различните програми ще се правят на място в музеите или на електронната поща на фондацията.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати