Евксиноград отваря врати за туристи от март

15.02.2016

Правителствената резиденция Евксиноград ще отвори вратите си отново за туристи от този март, информира управителят на двореца Меглена Роева. Туристическите посещения бяха прекъснати за повече от 2 години заради ремонт.

Пълното обновянена на двореца на Александър Батенберг и Фердинанд, което бе на стойност 9.8 милиона лева, приключи официално преди Коледа, но все още се чакат новите мебели за него.

Евксиноград

Те са на стойност над 80 000 лева и включват луксозни канапета, фотьойли, махагонова билярдна маса, цветарник и др.

Една от новите придобивки на реставрирания дворец е панорамният асансьор за хора с увреждания, който ще позволи и на тези посетители да разгледат княжеската спалня с будоар и баня, огледалния салон за срещи, работния кабинет, музикалния салон и спалнята на принц Кирил.

Туристическата обиколка на двореца ще включва също така посещение на щала - бившата конюшна, парка с лилиите и розариума пред двореца, както и няколкото дворцови оранжерии. За първи път маршрутът ще преминава и през античната крепост Кастрици, която бе подготвена за туристи от местните археолози.

Цената на туристическите посещения в Евксиноград се очаква да бъде около 15 лева на човек. Предвидени са отстъпки за ученици, пенсионери и организирани групи.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати