Градът, в който се говори на 150 езика

22.02.2016
Малмьо

Един от градовете на викингите е наистина уникален. В него се говорят над 150 езика. Малмьо е третият по големина град в Швеция и се намира в област Сконе.

Той не е сред популярните туристически дестинации в Скандинавия. Въпреки че не се смята за атрактивна дестинация, Малмьо заслужава много по-голямо внимание.

Посещението на Малмьо създава спомени, които дълго ще останат в паметта ви. Малмьо е единствения по рода си град. В него се говори на рекордните 150 различни езика. Тъй като града предлага много работни места и добро заплащане, тук се стичат хора от цял свят.

Повечето от тях се заселват тук с целите си семейства. Това го превръща в едно пъстро място, което дава пример за толерантност и приемственост между различните религии, националности и нрави.

Град Малмьо

Сред най-колоритните забележителности на Малмьо е сградата Извитият торс, която се намира на брега на пролива Йоресунд. Тя е втората по височина жилищна сграда в Европа. Небостъргачът е дело на испанския архитект Сантяго Калатрава и се издига на впечатляващите 190 м.

Туристите могат да разгледат още площад Лила Торг, парка Слотпаркен със замъка Малмьохус в него, църквата свети Петър и други.

Хубавото е, че всичко в Малмьо е организирано и подредено. Без притеснение можете да се отдадете на разходка както през деня, така и през нощта. Само трябва да се облечете топло.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати