Евтини нощувки и нов сняг пълнят Банско за празниците

22.02.2016

Поевтиняването на нощувките и новият сняг, който наваля през изминалия уикенд, са само две от причините близо 10 000 туристи да предпочетат да изкарат дългите почивни дни по случай Националния празник в Банско.

По данни на местните хотелиери близо 10 000 туристи се очаква да пристигнат в курорта, като резервации са направили хиляди сърби, македонци и румънци.

Банско ски

По-топлото за сезона време няма да се окаже проблем за любителите на белите спортове, защото 400-те оръдия за изкуствен сняг са работили на пълни обороти през уикенда.

Пистите в Банско са отлично обработени и ще предоставят подходящи условия за каране на ски в рамките на следващите две седмици, категоричен е маркетинг директорът на фирмата-концесионер Иван Обрейков.

Цените в Банско бяха намалени с близо 20 процента в началото на месеца. В момента нощувка със закуска в малък семеен хотел струва около 30 лева. 60 лева излиза двойната стая в тризвезден хотел, а в хотелите с 4 и 5 звезди нощувките стартират с цени от 80-100 лева на вечер.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати