София попада в топ 5 на най-опасните европейски столици

24.02.2016

Българската столица София е четвъртата най-опасна столица в Европа, сочи проучването на консултантската компания Mercer, която изготвя класация на най-добрите градове за живеене.

София се намира на 118 място по отношение на безопасността на хората, които живеят и работят в нея, и на четвърто място сред най-небезопасните столици.

София

Родната столица е изпреварена от Киев, Украйна, където под една или друга форма продължават гражданските вълнения заради обтегнатите отношения с Русия.

Според Mercer не е безопасно да се живее и работи също в Белград, Сърбия, където нивата на насилие, корупция и подкупи са твърде високи.

Безопасността на гражданите е под въпрос и в Атина, Гърция, където скорошните политически и икономически вълнения доведоха до насилствени демонстрации в страната.

Топ десет на непрестижната класация на най-небезопасните европейски столици се допълва от Будапеща, Мадрид, Рига, Рим, Загреб и Букурещ.

Изненадващо на 11 и 12 място в класацията се нареждат Лондон, Великобритания и Париж, Франция, които традиционно се смятат за много безопасни градове. Това се дължи на повишената опасност от терористични атаки в тези две столици.

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати