Най-големият лайнер в света се отправя на първото си плаване

11.03.2016

Най-големият пътнически лайнер в света се отправя на първото си плаване. Harmony of the seas (Хармония на моретата) ще напусне западното френско пристанище Сен-Назер, но няма да вози на борда си пасажери, защото това ще бъде пробно плаване.

Ако всичко мине гладко, най-големият пътнически кораб в света ще бъде доставен на американския си собственик в началото на месец май.

Круизен кораб

Очаква се десетки жители на френския град да се съберат, за да изпратят гиганта на първото му плаване.

Хармония на моретата е построен във френската корабостроителница STX France и буквално смайва с размерите си.

Луксозният лайнер тежи 120 хиляди тона, дълъг е 352 метра, и широк 66 метра. На него има място за над 6 хиляди пътници, които ще бъдат обслужвани от 2 хиляди души екипаж.

По време на пробното плуване обаче на борда на Хармония на моретата ще има не повече от 500 души - екипаж, пробни екипи, както и контролен екип на купувача на лайнера.

Целта на това пробно плаване, както и на следващото предвидено такова, е да се направи реглаж на централата за производство на енергия, на системите за изтласкване, както и да се провери маневреността на кораба.

Строежът на луксозният кораб е отнел близо 4 години и е струвал близо 1 милиард евро. В момента той е сред най-посещаваните атракции във френския морски град и туристи могат да се снимат на фона му.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати