Видин ще посрещне 170 круизни кораба тази година

28.03.2016

Речната гара във Видин ще посрещне 170 круизни кораба, които ще акостират там в периода 4 април - 11 ноември. На тях ще пътуват пасажери от Европа, Америка и Австралия, които ще слизат на брега, за да разгледат някои от близките исторически и природни забележителности.

Сред най-посещаваните от чужденците дестинации са историческата крепост Баба Вида, Белоградчишките скали и пещерата Магура.

Баба Вида

Видин е една от най-привлекателните дестинации за речен туризъм у нас. За миналата година 160 туристически кораби са акостирали на родното пристанище.

За безопасността на туристите ще бдят служители от контролния инспекторат на общината и полицаи от местното управление на полицията.

Във връзка с откриването на сезона за речен туризъм вече е забранено паркирането на автомобили в дунавския парк в близост до потона на корабите.

И през 2016 година общината ще продължава да популяризира Видин като туристическа дестинация и да участва в разработването на маршрути с обекти от съседните региони на Румъния и Сърбия.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати