Дестинациите, които завинаги ще променят живота ви!

07.06.2016

Допирът до различни култури безспорно ни променя. Пътешествието до някое от следните места ще промени живота ви завинаги:

Равена, Италия

Равена

Църквите, музеите и монументалните мозайки във византийски стил са повече от уникални. Последната столица на Западната римска империя е слабо посещавана и може да ѝ се насладите на спокойствие. В Равена се намират едни от най-знаменитите мозайки в западното изкуство.

Водопада Виктория, Замбия, Африка

Водопад Виктория

За да усетите истинското величие на водопада, е нужно да го видите на живо. Неописуемият грохот и тоновете водна маса оставят страхопочитание в душата на всеки човек. Африканското наименование на водопада се превежда като гърмящ дим.

Прованс, Франция

Една от най-посещаваните дестинации в Европа. Има различни начини да му се насладите – разходка с колело из всяко вълшебно кътче и шато или предпочитаното от туристите поглъщане на завидни количества сирене и вино. Каквото и да изберете, ще останете очаровани.

Експедиция в Монголия

С нея ще обходите уникални области, отдалечени от цивилизацията и запазили дивото в себе си. Преминавайки през пустинята Гоби, нощувка в юрта или посещение на първото мястото на първото открито яйце от динозавър – след подобно приключение никога няма да сте същите. Туристическите агенции предлагат още нощувка в семейство номади, които с радост ще ви покажат ежедневните си привички и ще ви разкажат за културата и традициите си.

Галапагоските острови, Еквадор

Галапагос

Тук живеят едни от най-удивителните животински видове в цял свят. Само тук може да видите слонски костенурки, синокрак рибояд, а плуването сред морските лъвове и акулите е преживяване, което никога няма да забравите.

Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу

Всеки трябва да посети града на инките поне веднъж в живота си. Енергията тук е просто уникална. С автобус, влак или пеша, задължително отидете до Интихуана – Слънчевата наблюдателница, по изгрев слънце. Ако искате да избегнете тълпата пък, може да отидете малко по-късно и да се насладите на величествената гледка на спокойствие.

Полет по изгрев с балон над Кападокия, Турция

Кападокия

Земята на красивите коне е изпълнена с огромни скали, оформени като гъби. Наричат ги камъните на феите. Хотелите за туристи са разположени в пещерите наоколо. Под Кападокия има подземни тунели и манастири, в които християните в миналото са се криели. Освен тях може да се насладите на неповторимата разходка с балон. Едно от най-уникалните преживявания е да гледаш изгрева в небесата.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати