Посещенията на българи в Сърбия се повишaват значително

01.07.2016

Броят на българите почиващи в Сърбия продължава да нараства. Спрямо миналата година е отчетен ръст от 20 %, което е доста висок процент за бранша.

Посещенията на българи в Сърбия се повишaват значително

Българските граждани предпочитат да посещават съседката си заради многото възможности, които агенциите им предлагат. Те имат възможността да посетят интересни обекти и фестивали, както и да се насладят на неповторимата местна кухня.

Според данните на Националната туристическа организация на Сърбия през 2015 г. 71 хил. българи са посетили страната. Въпреки че в статистиката не са включени посещенията без нощувка, това са 20% повече на годишна база.

До миналата година българите се насочваха основно към места, близо до границата, както и до Ниш. Все по-често обаче има курсове до Белград, Войводина и западната част на страната. Там българите посещават зимните курорти.

Що се отнася до Белград, там ръстът от туристи е нараснал с 27%. През изминалата година над 30 хиляди българи са посетили сръбския град. Белград е привлекателен за туристите с различните фестивали, които организира.

Бирфестът в средата на август и фестивалът на лодките в последния уикенд на месеца са едни от най-актуалните. В бохемската части на града пък се провеждат филмови прожекции с превод на английски и арт ателиета.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати