Софийските ресторанти стават част от световната кулинарна карта

09.09.2016
Софийските ресторанти стават част от световната кулинарна карта

София ще се включи в световния кулинарен формат Restaurant Week, като в дните от 11 до 17 септември професионалните ресторанти ще предлагат тристепенно меню на стойност от 25 лева.

Идеята е жителите и гостите на София да опитат професионално приготвена и разнообразна кухня, чието качество е гарантирано, а цените да бъдат достъпни за повечето хора.

В първото издание на Sofia Restaurant Week ще се включат 25 ресторанта от столицата, като подборът им е направен въз основа на уникалната кухня, интериора, вкусовите качества на предлаганите продукти и отличното обслужване.

Мотото на събитието е Открий вкусовете на София, а сред ресторантите има и такива, който предлагат екзотична кухня. В рамките на фестивала може да опитате френска, арменска, сръбска, средиземноморска, италианска, българска, турска, японска и веганска кухня.

Организаторите на събитието казват, че София има реален шанс да привлича посетители с кулинарен туризъм и Sofia Restaurant Week е само първата стъпка от реализирането на целта.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати