Защо си заслужава да посетим Амстердам през есента?

16.10.2016
Защо си заслужава да посетим Амстердам през есента?

Има градове, които колкото и да са красиви, през мрачното и студено есенно време губят от обаянието си. Амстердам обаче не е сред. Вижте няколко причини, поради които си заслужава да посетите културната и финансова столица на Холандия именно през това време на годината.

Разходка през канала

Дори и при по-хладно време турът по Каналите в Амстердам би могъл да се превърне в несравнимо изживяване. Включвайки се в подобна разходка, можете да разгледате старата част на града и да се насладите на някои от най-интересните му квартали.

Португалската синагога

Тази невероятна сграда буди възхищение с удивителната си архитектура. Изградена е през втората половина на седемнадесет век и е вдъхновена от времето на цар Соломон. Тя е важна част от еврейската култура.

Държавният музей

Този музей е известен сред местните като Rijksmuseum. В него са изложени експонати, представящи Златния век на Холандия. Обикновено през лятото мястото гъмжи от туристи, но през есента е доста по-спокойни и приятно за разглеждане.

Музей на марихуаната

Едно от най-провокативните, но и любопитни културни здания в Холандия. В него можете да видите на живо различни сортове марихуана, както и да се запознаете с историята на растението, пише ПрофитБг. Освен това ще научите много интересни и непопулярни факти за него, както и ще узнаете имената на някои от известните любители на канабиса.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати