Тайланд с препоръки към облеклото на туристите

18.10.2016
Банкок

Властите на Тайланд публикуваха списък с препоръки за облеклото към гостите на страната, която съвсем наскоро изгуби краля си. Пумипон Адулядет, който бе най-дълго управлявалият крал в света, почина преди дни на 88 години след боледуване и в страната бе обявен национален траур.

Тялото на монарха бе пренесено в Големия кралски дворец, но официалната церемония в памет на смъртта му още не е насрочена. Традицията в страната повелява това да стане в срок до една година, но може и повече.

Обявеният в страната траур налага и някои ограничения върху развлекателните прояви и облеклото, което жителите и гостите на страната могат да носят. Молбата, която Министерството на туризма на Тайланд отправя към гостите на страната, е да са облечени скромно на публични места, както и да избягват да се държат неуместно и неприлично.

Въпреки обявения траур туристическите забележителности на страната остават на разположение на туристите. Изключение правят само Големият кралски дворец и разположеният във вътрешността му Храм на Изумрудения Буда, където ще бъдат положени тленните останки на монарха.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати