Това са най-ужасяващите музеи на света

07.11.2016
Музей на смъртта

В повечето музеи може да се насладите на произведения на изкуството или да се запознаете с културата на дадена нация. Но има и музеи, от които ще ви побият тръпки още с първата крачка на входа.

Музеят на смъртта в Лос Анджелис

В този музей може да се разгледа богата колекция от експонати, създадени от серийни убийци. Техните произведения мога да провокират силни емоции дори в най-хладнокръвните хора.

По стените на музея са закачени снимки на жестоки убийства и аутопсии на убити хора. Централно място заемат различни предмети от убийства, а част от атракциите са театрални сцени, пресъздаващи истински убийства.

Музей Глор
Снимка: lifehack

Музей на психиатрията Глор

Това е една от държавните психиатрични болници, отворени за посещение от туристи. Тук могат да се видят много от варварските методи, с които в миналото са лекували хората с ментални проблеми.

Музей Дюпюитрен
Снимка: atlasobscura

Музеят на Дюпюитрен

Музеят е отворил врати през 1835 година, а експонати са колекцията от недоносени бебета на парижкия анатом Дюпюитрен. Освен ужасяващите бебешки трупове, сред експонатите тук са деформирани човешки тела, сиамски близнаци и тела на хора, родени с необичайни израстъци.

Уреди за изтезания

Музеят на средновековните изтезания

Този музей показва садизма в Средновековието. Сред експонатите тук са над 100 инструмента за мъчения като гилотина, стойки за разтягане на жертвата, испански паяк и желязната девица – саркофаг с остриета по вратата, които пронизват намиращата се в нея жертва.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати