Десет места в Италия, които си струва да посетите

14.12.2016
Канале Гранде

Италия е една от европейските държави, които си струва да посетите. Тази невероятно красива и колоритна страна изкушава туристите с безброй забележителности и интересни места, но някои от тях се радват на изключителна популярност. Ето и топ десет на най-посещаваните и популярните сред туристите места в Италия.

Каналите на Венеция

Венеция е шедьовърът на италианската архитектура, а най-доброто място за съзерцаването на красивите здания е от гондола, по време на романтична разходка по Канале Гранде.

Колизеумът в Рим

Безспорно сред най-посещаваните от туристите дестинации в Рим. Хиляди туристи всяка година идват да разгледат мястото на най-големите гладиаторски битки, а някои дори се опитват да увековечат посещението си, като оставят инициалите си върху древните камъни.

Колизеум

Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Флоренция

Най-красивата сграда в най-красивия италиански град Флоренция е сградата на катедралата Санта Мария дел Фиоре, който впечатлява с архитектура тълпите от туристи и не само тях.

Помпей, Кампания

Погребаният преди повече от 2000 години прогресиращ римски град Помпей днес е една от най-популярните туристически атракции в Италия, който не може да подминете с лека ръка.

Пиаца дел Кампо, Сиена

Това е историческият център на град Сиена. Площадът се отличава с изключителна архитектура, на която може да съперничи само архитектурата на околните сгради.

Крайбрежието на Амалфи

Малкото италианско градче Амалфи е разположено по склона на скала, която стига чак до брега, а областта се отличава с изключителна живописна красота.

Езерото Комо

Вече близо столетие това е една от най-популярните дестинации в Италия, като причините за това са много. Посетителите са изкушени от неустоима комбинация от мек климат, чист въздух, много вода и планини. До ден днешен в околностите съществуват вили, строени по римско време.

Наклонената кула в Пиза

Кулата в Пиза

Тази кула е пример как лошо изпълнени основи и малко маркетиг могат да превърнат една кула в много посещавана от туристите забележителност. Кулата е издигната преди 177 години и въпреки напредъка на науката и техниката все още никой не е успял да намали наклона ѝ.

Манарола, Чинкуе Тере

Един от най-старите градове в Италия се радва на забележителен интерес от страна на туристите въпреки и най-вече заради липсата на съвременна архитектура, което придава на мястото неповторим чар.

Базиликата Свети Петър, Ватикана

Тази ренесансова църква е една от емблематичните забележителности на Рим. Освен с невероятна архитектура базиликата Свети Петър е известна и като дом на редица произведения на изкуството, като сред най-известните скулптури в нея е и Пиета на Микеланджело.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати