Идете на тези 5 безплатни обиколки в най-големите европейски столици

16.02.2017

В няколко от най-големите европейски столици може да се възползвате от безплатни турове и да използвате екскурзовод, за чийто услуги не се налага да плащате. Те разчитат единствено на бакшиши и така може да останете в рамките на бюджета си дори и в едни от най-скъпите градове. Подобни турове се организират и в София.

Лондон

Лондон

Това е най-популярната туристическа обиколка в Лондон, а турът е известен като Кралски Лондон. Разходката започва от 10.45 часа и преминава през 8 ключови маршрута, част от които са Тайнственият Лондон, Огън, смърт и чума, Лондон сити и южният бряг на Темза, Призраците на Лондон и Джак Изкормвача.

Копенхаген

Копенхаген

Copenhagen Free Walking Tours се провежда през цялата година, дори и прим лошо време. Стартът е от двореца Амалинборг от 11 часа и безплатната екскурзия продължава до 15 часа. Провежда се на английски и испански език.

Амстердам

Амстердам

Безплатната обиколка в холандската столица се организира от компанията City Free Tour и в тура се включва посещението на площад Дам, квартала на Червените фенери и кралския дворец. Безплатната обиколка започна от 13.30 часа и продължава около 2 часа.

Цюрих

Цюрих

Турът Free Walk Zurich между 11 и 15 часа, а гидовете говорят на английски, испански, италиански, немски, френски и португалски език. Разходките се провеждат из Стария град и архитектурните паметници.

Осло

Осло

С безплатната обиколка в Осло ще може да се запознаете с културното наследство и съвременното музикално изкуство в норвежката столица. Обиколката продължава около 2 часа и започва от статуята на разхождащия се тигър, през площад Jernbanetorget и жп гарата.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати