Това са безплатните забележителности в Лондон

04.03.2017
Биг Бен

Въпреки че Лондон е един от най-скъпите градове в света, има няколко забележителности, които може да разгледате напълно безплатно. Възползвайте се от тази възможности, защото настаняването в хотел, транспорта и храната в британската столица може да ви разорят.

1. Биг Бен

Малцина са тези, които са напуснали Лондон, без да си направят снимка на фона на Биг Бен. Часовниковата кула е емблемата на британската столица, а най-хубавото е, че можете да я разгледате напълно безплатно.

Смяна на караула
Снимка: londonandpartners

2. Смяната на караула

Церемонията при смяната на караула на Бъкингамския дворец започва от 11.30 часа. Ако искате да направите хубави снимки, препоръчително е да дойдете поне един час по-рано.

3. Националната галерия

Входът е безплатен, а тук може да видите шедьоврите Езерото с лилиите на Моне, Сланчогледите на Ван Гог, Мадона на скалите на Леонардо да Винчи, Съдът на Парис на Рубенс и Мадона с карамфилите на Рафаел.

Британският музей

4. Британският музей

Напълно безплатно може да посетите този музей и да разгледате египетските мумии, Розетския камък и статуи от Великденските острови.

Хайд Парк
Снимка: vizts

5. Хайд Парк

Разходка в най-големия и красив парк в Лондон също няма да ви струва нищо, а ако отидете там, не пропускайте да посетите Ъгълът на ораторите, където речи са изнасяли Ленин и Маркс.

Аби Роуд
Снимка: thebeatles

6. Аби Роуд

Ако сте фенове на Бийтълс, задължително трябва да си направите снимка на пешеходна пътека от едноименния албум на групата.

The Scoop
Снимка: loyal-travel

7. Театърът The Scoop

Откритият театър се намира при моста Тауър Бридж и при хубаво време тук се изнасят представления, прожектират се филми, провеждат се фотоизложби и концерти.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати