Безценни съвети за лятна почивка с децата

23.06.2017
Безценни съвети за лятна почивка с децата

Лято, отпуск, море, екзотични плажове…всъщност май не, защото вече не сте само двамата, а имате и деца.

С появата на деца начинът, по който хората ходят на почивка, доста се променя и това е разбираемо.

Но има няколко правила, които могат да превърнат летния отпуск със семейството в истинско лятно приключение, от което всички да се върнат отпочинали и доволни.

1. Откажете се от екзотичните дестинации

Поне докато децата са малки е добра идея да се откажете от по-далечните и екзотични дестинации, за да избегнете чакането на дълги опашки по летищата, задръствания, проблеми с багаж, стомашни инфекции от непознатата кухня и др. Спрете се на нещо по-достъпно, не твърде далеч от дома, докато видите как ще се справите първите няколко пъти.

Безценни съвети за лятна почивка с децата

2. Носете само най-необходимото

Щом сте се отказали от далечните дестинации, няма нужда да носите целия си гардероб плюс половината домашни уреди и онези играчки, които децата толкова обичат. Изберете удобни и практични дрехи и обувки, които не се нуждаят от гладене или специални грижи. Въведете правило за броя играчки на децата.

3. Вие отговаряте за забавленията

Когато сте на почивка, не може да оставяте децата да решават къде и как ще се забавлява цялото семейство. Длъжни сте да ги попитате какво ще им хареса, но вие взимате решенията как да се забавляват всички, съобразявайки се и с техните желания, доколкото е възможно.

4. Направете си план за почивката

Не тръгвайте с нагласата, че ще се излежавате по цял ден под чадъра на плажа, докато децата кротко си играят. Планирайте 1-2 по-лежерни дни, но също планирайте и нещо предизвикателно, което да свършите заедно със семейството - излет, обиколка на града, кратка екскурзия или др.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати