Метрото в Лондон става полово неутрално

14.07.2017
Метрото в Лондон става полово неутрално
Снимка: metro.co.uk

Лондонското метро отново е една крачка напред. След като по време на традиционния Прайд в Лондон то грейна в цветовете на дъгата, гласовите съобщения също ще станат полово неутрални.

Звуковите анонси в метрото в Лондон до момента посрещаха пътниците с Дами и господа. Скоро обаче те ще бъдат променени на: Здравейте всички.

Промените бяха оповестени от службата Транспорт за Лондон. Инициативата е подкрепена и от кмета на града Садик Кан.

Мярката ще позволи звуковите съобщения да се отнасят до всички. Метрото ще стане полово неутрално и ще помогне на всеки пътник да се почувства добре дошъл.

За да бъде промяната пълна, новите записи ще се пускат по цялата транспортна мрежа в града. Транспортът в Лондон обслужва разнообразен и мултикултурен град, поради това услугите, които включва, са съществена част от целта всички да се чувстват добре.

Причина за промените станаха няколко оплаквания от клиенти, посочили, че не отговарят и не се чувстват удобно от анонсите на някои спирки. За момента персоналът е инструктиран да използва новия израз от време на време, като на служителите не е изрично забранено да казват дами и господа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати