Отново проблеми на плаж Силистар

27.07.2017
Отново проблеми на плаж Силистар

За поредна година проблемите с достъпа на плаж Силистар не стихват. От няколко дни насам собственици на земеделски земи, през които минава пътят за плажа, блокират достъпа на автомобили, а други събират такса.

От години насам от плажуващите се събира входна такса за преминаването през частните имоти. И тази година, от вече няколко дни, достъпът е регулиран. Това на практика е незаконно, но мерки не се предприемат.

Преградите на пътя са факт. Един от собствениците обаче обяснява своята гледна точка. Той има документ, издаден от РИОСВ. В него се забранява преминаването и престоят на автомобили.

За собственика на имота се предвижда санкция, започваща от 5 хил.лв., ако той не изпълни разпоредбата. Поради това е сложил преграда, която принуждава туристите да минават през друг имот. Неговият собственик обаче изисква входна такса.

Проблемът с достъпа до плаж Силистар е от 10 години насам. Стъпки за разрешаването му не се взимат. От община Царево обясняват, че за да се разреши ситуацията, първо територията трябва да има устройствен план. Такъв няма и не се изготвя.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати