Прочетете тези съвети, ако ви предстои пътуване до Париж

02.09.2017
Париж

Париж е известен като града на романтиката, на изкуствата и на светлините, но за да направите посещението си във френската столица наистина приятно, има няколко важни съвета, с които трябва да се съобразите.

Париж е град, който може да ви вдъхнови, но и да ви ужаси в зависимост от нагласата, с която заминавате за там. Най-добре е да се разделите още отсега с част от фантазиите си, защото Париж е сред най-посещаваните градове в света и е вероятно да заварите тълпи от туристи, които заедно с вас ще се редят на опашка, за да се качат на Айфеловата кула или за да се снимат пред Мона Лиза.

За да избегнете разочарование, вижте за както трябва да се подготвите при пристигането в Париж.

Шанз Елизе

1. Бъдете учтиви и поздравявайте на френски – често срещано мнение на туристите е, че парижани са студени хора, които отказват да говорят на друг освен на родния си език. Хората, които живеят във френската столица обаче, споделят, че ще стигнете по-лесно до сърцето на местните, ако използвате няколко учтиви форми на френски като бонжур, пардон, оревоар, мерси и се обръщате към дамите и господата с мадам и мосю;

2. Пазете си багажа – ако ходите безгрижно разсеян в Париж, е много вероятно да останете без личните си вещи. Дребните престъпленията като кражба там са голям проблем и заради това не оставяйте чантата си на съседния стол, докато хапвате на открито и се наслаждавате на гледката, защото ще ви я отмъкнат. Стойте настрана и от уличните търговци;

Париж

3. Не купувайте сувенири или храна около туристическите забележителности – ще ви излезе солено, ако се изкушете да си купите нещо вкусно за хапване или някакъв сувенир от Айфеловата кула или Нотр Дам. За тази цел са по-подходящи парижките битпазари или кварталите, които не са в непосредствена близост до централната част.

4. Организирайте посещението на забележителности предварително – туристите мечтаят да посетят Париж заради забележителностите, но ако не се организирате предварително, ще изгубите часове в чакане на опашка. Решете предварително какво ще посетите и се примирете, че не може да видите всичко.

Дори хора, които от години живеят в Париж, споделят, че все още не са разгледали всички забележителности в града. За Лувъра най-добре си купете билетите предварително, защото така няма да чакате на входа, а ако можете, посетете музея преди обяд, защото тогава има най-малко хора.

Метро в Париж

5. Пътувайте с метро – най-евтиният и бърз начин да се предвижвате в Париж е чрез метро. Еднократния билет струва 2 евро, а билетът за цял ден е 4 евро. Не се изкушавайте да карате колело в градска среда, ако идвате в града за първи път.

6. Не носете слушалки и не забивайте поглед в телефона - Париж е град, в който изкуството е на всеки ъгъл и ще изпуснете много, ако непрекъснато се ровите в телефона си. Не слагайте и слушалки, защото уличните музиканти там са много, а и често около Айфеловата кула се организират танци на открито.

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати