С фестивали и събори Смолянско привлича все повече туристи

23.03.2010
С фестивали и събори Смолянско привлича все повече туристи

Родопите са едно райско кътче, което предлага чудесни условия за туризъм. Редом с това вървят и организираните в района на Смолян множество фестивали и селски събори. Те привличат много любители на културния туризъм и дават възможност на повече хора да се запознаят с традициите на този край.

Утвърдени са вече различни празници в туристически селища от района. Например конното надбягване в Момчиловци на Тодоровден, в Широка лъка - Песпонеделник, в село Смилян има празник на смилянския фасул, в село Орехово е празникът на ореха. Организира се и празницк на минералната вода в Девин и Баните.

С празници в различните селски райони са се утвърдили нови туристически дестинации, освен Пампорово и Чепеларе. Все повече се обогатяват програмите на съборите. Напоследък се предлагат още като състезания между коли, борби и други забавления.

А красивата Родопска природа е достъпна за любителите на туристическите разходки. Има добре маркирани туристически маршрути, предлагащи посещения на изключителни места.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати