Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Невероятни факти за Лихтенщайн

Невероятни факти за Лихтенщайн

2 от 5 Снимки

2. Почти никой не отива в затвора


През 2014-та година в Лихтенщайн беше отбелязан негативен рекорд. Тогава в единствения затвор в държавата се събраха накуп цели 10 затворници. Нещо нечувано дотогава. По всички статистики страната е едно от най-безопасните места в света. Последното убийство е било през 1976, а изнасилване не е регистрирано, откогато се води статистика. Кражби също няма, а да си заключваш вратата е признак на лош вкус.

Макар и на някои хора географските познания да са позанемарени, вие със сигурност сте чували за Лихтенщайн. Какво обаче в действителност знаете за тази малка европейска страна? Общоизвестните факти са, че това е една от малкото държави джуджета, че там хората имат един от най-високите стандарти на живот и че е разположена между Швейцария и Австрия.

Какво друго? Лихтенщайн е четвъртата малка страна в Европа с едва 11 общини и малобройно население. Макар и сгушена във величествените Алпи, страната има само един главен ски курорт в Малбун, който обаче е един от най-лъскавите и скъпите в света.

Също така Лихтенщайн има най-много олимпийски медали на глава от населението от която и да е друга страна в света. Това със сигурност е едно от най-хубавите места, където вероятно никога няма да живеете, защото взимането на гражданство е почти невъзможно. Вижте в галерията ни и още неизвестни и невероятни факти за дребната държава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати