Определят трасета за каране на АТВ във Врачанския балкан

18.03.2010
Определят трасета за каране на АТВ във Врачанския балкан

Във Враца бе проведена специално среща, на която бяха обсъдени проблемите, които създава управлението на АТВ и кросови мотори на територията на Природен парк „Врачански балкан".

Целта на срещата бе да бъдат запазени защитетите територии на парка от проблемите, които създават този вид специализирани моторни средства, тъй като са многобройни сигналите подадени от туристи и природозащитници.

На срещата присъстваха представители на Горско стопанство, РИОСВ, Спортния клуб по мотоциклетизъм и Дирекция „Природен парк Врачански балкан".

Взето бе решение работна група да изработи карта, на която да се очертаят трасетата, които могат да бъдат използвани този вид превозни средства. Природата трябва да бъде защитета от безобразното и разрушаване.

Маршрутите ще бъдат включени в рекламните материали на природния парк. Така регламентът ще бъде ясен, както и ще се популяризира този атрактивен спорт, без да се посяга на природните красоти.

До края на месец април маршрутите ще бъдат включени в заповед на директора на Горското стопанство във Враца. Ще се определят и реда и мерките за спазването на заповедта и санкционирането на нарушителите.

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати