Хюстън

01.05.2011

Изпълнен с енергия и богат на различия, Хюстън (Houston) е една динамична смесица от архитектурно въображение, блестящ талант и първокласни забележителности, които издигат американския град до световна величина.

Всяка година около 7 милиона туристи посещават популярния американски град.

Хюстън е с процъфтяваща икономика, красиви изгледи и население, изпълнено духовност и оптимизъм. Без съмнение Хюстън е сред най-популярните международни дестинации. Градът си е спечелил много прозвища, едно от които е „Космическият град”. Това е така, защото през паметната за астрономията 1967 година градът бе основна локация на НАСА.

Хюстън Тексас

Ако се чудите от къде да започнете туристическата обиколка на града, първо отидете в Центъра за посетители в Кметството на града, от където ще почерпите стотици идеи, благодарение на които успешно ще планирате визитата си, спрямо вашите интереси и предпочитания. Самата сграда на кметството също е една от големите забележителности на модерния град.

Има някои места, които е абсолютно задължително да посетите. Можете да започнете например с Космическия център Хюстън. Вътре ще откриете много интересни експозиции, включително и на лунни скали. В Космическия център са изложени също уникалните макети на капсулите на космическите кораби „Джемини” и „Аполо”, както и много други технологични експонати, сувенири и принадлежности на астронавтите, покорили луната. Центърът предлага още космически симулации, 3D прожекции, включително наблюдение на тренировки на астронавтите, готвещи се за мисии.

Следваща стъпка може да бъде Аквариумът. Той дава невероятната възможност да усетите от близо водния свят с неговите стотици екзотични представители и естествени еко системи. Морският живот е пресъздаден в истинския си вид, в огромните камери има дори макети на потънали кораби, както и истински коралови рифове.

Развлекателният комплекс Бейоу (Bayou Place) е топ туристическа дестинация в Хюстън. Зоната е разположена на 12 000 квадратни километра и събира в себе си страхотно разнообразие от театри, кина, фамозни атракции, места за почивка и забавление. Според данни на службите в Хюстън, годишно Бейоу се посещава от около 2 милиона души.

Хюстън

Театралният комплекс в Хюстън също е пригателен център за хиляди туристи. Сградата е дом на девет артистични организации. Той е вторият в САЩ по брой места.

Градът се грижи за няколко интересни музея, разположени в обширен комплекс в Хюстън (Museum District).

Намерете време да посетите още и Зоологическата градина в Хюстън, Херман парк (Hermann Park), Глерията, Водният парк (Gerald D. Hines Waterwall Park), Паркът Мемориал, Хюстънският Университет и Спортният комплекс Minute Maid Park.

Бизнес центровете на Хюстън са обособени в няколко центъра, а именно Даунтаун (Downtown), Ъптаун (Uptown), Грийнуей Плаза (Greenway Plaza), Уестчейс (Westchase), както и мол Грийнспионт (Greater Greenspoint District).

Най-големият град в щата Тексас е инициатор на 400 разнообразни събития и фестивали, провеждани през годината. Част от тях са Хюстън Грийк Фестивал (Houston Greek Festival), Фестивал на арт коли (Art Car Parade), Фестивал на изкуствата Бейоу (Bayou City Art Festival), както и разбира се традиционният Гей парад (Pride Parade).

Хюстън е четвъртият по големина град в Съединените американски щати. Данни от 2010 г. сочат, че населението на града е 2, 1 милиона. Жителите на Хюстън са толкова колоритни, колкото и самият град. Американският град е дом на хора от различни етнически и религиозни принадлежности.

Градът е основан през 1836 година от братята Алън в близост до бреговете на Бъфало Бейоу. Малко хора знаят, че градът носи името на президента на тогавашната Тексаска република – Сам Хюстън. Пристанището на Хюстън пък се счита за едно от най-добрите в САЩ – то заема първо място по обем на обработени доставки.

Със сигурност градът ще ви завладее. Космополитността и забележителностите на града са най-голямата примамка за гостите на Хюстън.

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати