Ранчо Чукамонга, Калифорния

09.10.2013
Ранчо Чукамонга, Калифорния

Ранчо Чукамонга (Rancho Cucamonga) e град-предградие, разположен на територията на щата Калифорния. Град Ранчо Чукамонга се намира на територията на окръг Сан Бернардино. Населението на града е 165 269 човека. Градът е разположен на територия от сто и три квадратни километра.

Град Ранчо Чукамонга е бил фермерски град през деветнадесети век. През петдесетте години на двадесети век в града са живеели хиляда двеста петдесет и пет човека, а през седемдесетте години на двадесети век броят им нараснал до почти шест хиляди човека. През осемдесетте години на двадесети век в град Ранчо Чукамонга вече живеели над петдесет и пет хиляди човека, а през 2000-ната година на територията на града живеели над сто двадесет и седем хиляди души.

Ранчо Чукамонга е стратегически логистичен център за индустрията в южната част на щата Калифорния. Градът е място, където минават две важни магистрали, той се обслужва от международното летище Онтарио. Над седем квадратни мили в града са дом за големи дистрибутивни центрове, както и за много малки производителни компании. В града има много молове, магазини и паркове. В града е разположен стоманен завод. Той се занимава най-вече с рециклиране на железен скрап.

В града има изграден модерен бейзболен стадион, който е известен като Епицентъра. След всяка неделна игра тук може да се види невероятно шоу от фойерверки в небето.

Една от известните сгради на територията на град Ранчо Чукамонга е културният лайфстайл център Градините на Виктория. Той се намира в източната част на града. Центърът не прилича на обикновените молове, в него има обособена част с малки магазинчета, разпределени на блокове.

В културния център Градините на Виктория има театър с петстотин и седемдесет места, както и градска библиотека. Естествено, в Градините на Виктория са разположени и много ресторанти и заведения за бързо хранене.

Ресторантът Сикамор Ин е най-известното заведение в града. Той се намира в историческа сграда от 1848 година, която е била построена като хан и пивница, и е обслужвала пътниците през деветнадесети век и филмовите звезди през двадесети век, когато мястото станало популярно за светски вечери.

3.3
Общо 4 гласували
5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати