Насау

19.03.2013
Насау

Насау (Nassau) е столицата, най-големият град и комерсиалният център на Бахамските острови, които официално се наричат Съдружество Бахамски острови.

Намира се на остров Ню Провидънс и е с население от около 250 000 души, което е около 70% от общото население на държавата. В близост до града се намира най-важното летище на Бахамите- международното летище „Линден Пиндлинг“ (Lynden Pindling International Airport).

Насау, Бахамски острови

Съвременният растеж на столицата Насау започва през късния 18 в., когато в резултат на Американската война за Независимост много американци и освободени африканци пристигат на територията на днешните Бахами. Много от тях се заселват в Насау и стават преобладаващото мнозинство сред местното население.

С разрастването на броя на населението, започва изграждането на много нови къщи и скоро се стига до масово строителство. Днес Насау е известна туристическа дестинация със своите бели плажове, бистра морска вода и ледени коктейли. Градът предлага невероятно красиви гледки, скъпи и евтини хотели, казина, луксозни ресторанти и всякакви атракции за своите гости.

Насау се смята за най-желаната туристическа дестинация в региона от 60-те години на миналия век. Дотогава водеща е била Куба със своята столица Хавана, но започналата през тези години революция бързо отказва желаещите да я посетят и отклонява вниманието към Бахамската столица.

Насау, Бахамите

През последните години Насау губи популярността си и се използва за междинна спирка за круизове или за хора, желаещи да посетят другите, по-безлюдни острови. Това в никакъв случай обаче не означава, че столицата трябва да бъде пропусната.

На нея ще изживеете незабравими спомени, ще се насладите на местната кухня и чар на местното население. В близост до Насау има и множество курорти, като известният "Compass Point Beach Resort", който предлага луксозно обзаведени бунгала и невероятна кухня.

Сред атракциите, които предлага градът са гмуркането, което се поема от множество фирми. Срещу определена сума получавате съответната специална екипировка, а ако никога не сте практикували този спорт, на Ваше разположение винаги се предоставя учител.

Освен със скъпи ресторанти, в които храната наистина е невероятно вкусна, Насау предлага и множество сергии и колиби за морска храна и свежи зеленчуци, които са по джоба на всеки посетител

Забележителност в Насау:

Най-старата църква в Насау

- Хотелският регион "Cable Beach", който предлага на своите посетители пет огромни хотела, два от които предлагат услугата All-Inclusive. Повечето ресторанти се намират в самите хотели или по уличките край тях. Районът е с невероятна плажна ивица, има казино и няколко магазинчета. Това е по-скоро район за семейни хора с деца, тъй като нощният живот е сведен до минимум.

- Районът на "Downtown", в който са съсредоточени почти всички дейности в Насау. Всеки ден през него минават хиляди желаещи да пазаруват, да хапнат и да разгледат местните забележителности.

- Катедралата на Христос (Christ Church Cathedral), която се намира на улиците Джордж и Кинг. Тя има изключителен стъклопис, който противоречи на относително обикновената й фасада. Намира се в "Downtown".

- Сградата на Върховния съд и на Сената

- Националната галерия на изкуството на Бахамите (Bahama's National Art Gallery), която съдържа богата колекция от снимки на улиците на града и неговите забележителности от 1800г.

- Хотелът "Graycliff", който датира от 1740г. Бил е дом на пиратския капитан Джон Хауърд Грейсмит. Тук можете да се насладите на местните ръчно направени пури и на превъзходния коняк.

- Сградите на парламента, които са в колониален стил и са розови на цвят.

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати