Доувър

11.06.2013

Американският град Доувър (Dover) е столица на щат Делауеър, разположен в Южноатлантическият център на страната. Градът е с население от около 37 000 жители, което го превръща в малък град за размерите на Щатите. Както повечето столици на Американските щати и Делауер не е най-големият град за своя щат, а вторият по големина, предхождан от Уилмингтън.

Доувър е най-известен с намиращата се в него база на военновъздушните сили, както и с това, че два пъти в годината е домакин на състезанията от сериите НАСКАР. Той е често предпочитана туристическа дестинация от живеещите в големите градове Бостън, Ню Йорк и Вашингтон.

Град Доувър, Делауеър

Щат Делауеър е първият щат в историята на Америка. Създаването му е свързано с клана Дю Понд, чиито химически компании са сред най-известните в света. Делауеър е примамлива туристическа дестинация заради ниските цени и прекрасните градове, разположени по крайбрежието.

Освен че Доувър е избран за столица на най-стария американски щат, той е и окръжен център на окръг Кент. Основан е от Уилям Пен през 1683 г. и е кръстен на град Доувър от графство Кент, Англия.

Жителите на Доувър са заети предимно в правителствения сектор, който е най-големият работодател в целия щат. Тук е седалището на щатската администрация и на Върховния съд на Делауеър. Освен с администрация, напоследък много хора са започнали да се занимават и с частен бизнес, тъй като градът е популярен с ниските си цени.

Това е и най-главната причина в момента Доувър да е сред най-бързо разрастващите се градове. Веднъж посетили града, много хора решават да останат за постоянно в него. Привлечени са не само от ниските цени, но и от спокойствието, което излъчва.

В близост до Доувър е разположена база на военновъздушните сили, до която е и единствената в Континентална Америка военна морга. В нея се приемат и обработват телата на всички войници, имали нещастието да умрат из бойните полета. Базата е също сред основните работодатели на гражданите на Доувър.

Много хора са наети и във фабриките на фирмите Kraft Foods и Procter & Gamble, които са сред малкото частни обекти, отворили врати в града.

Интересен факт за Доувър е, че пожарната му е съставена изцяло от доброволци. Те са на повикване, но не вземат пари за опасната работа, с която се занимават. Пожарната в Доувър е единствената пожарна в Америка, която е съставена изцяло от доброволци.

По време на провеждане на състезанията от сериите НАСКАР Доувър се превръща за кратко в най-големия град в щата, тъй като по това време е посещаван от над 100 000 души. Като домакин на това състезание Доувър печели милиони долари, макар и събитието да е само два пъти в годината.

Ако искате да се разходите из града, най-добре започнете от Зеленият площад (The Green), който се намира в центъра на Доувър. На него често се изкарва кавалерийският взвод, за да бъде представен на града и е сцена за най-различни културни и спортни събития.

Оттук можете лесно да посетите къщите Брадфорд-Локерман и Джон Дикинсън, които са сред основните забележителности в града. Интересен е и Щатския музей на Делалуеър, в който можете да научите много за историята на града и заобикалящият го регион.

Най-добрият сезон за посещение на Доувър е през лятото, а по интернет можете да си запазите и предварително места за пренощуване.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати