Сетубал

24.11.2013
Сетубал

Португалският град Сетубал (Setúbal) е административен център на едноименни община и окръг в регион Лисабон.

Разположен е в западната част на полуострова и заради средновековния си вид, който съчетава различни архитектурни стилове наред с модерна архитектура, той е предпочитано място за отдих в тази част на страната. Характеризира се с изключително красива природа и се намира само на около 30 км. от Лисабон.

Сетубал има древно минало, започнало още по римско време, но за град е официално признат през 1860 г. Предполага се, че тук се създава селище още през 1249 г., което започва да забогатява и да се развива главно заради износа на сол в Европа. Днес той е модерен град, един от най-развитите в страната.

Основната атракция на Сетубал определено е природата. Градът се разпростира по ниските склонове на планини и е заобиколен почти отвсякъде от национални паркове. По устието на река Гарден можете почти всяка вечер да се натъкнете на красивите изпълнения на делфините. Те се считат за един от символите на града и привличат всяка година все повече и повече посетители.

По почти всички улици на града могат да се видят уникални сгради, катедрали, замъци и средновековни църкви. Можете да посетите редица музеи, пазещи тайните и историята на Сетубал. Особен интерес представлява малкият музей в църквата Хесус, в който можете да видите уникални художествени произведения на изкуството от 16 в.

Сетубал със сигурност може да се определи като красив, добре поддържан град, където има много пешеходни улици, фонтани, кафенета, ресторанти, барове, разнообразни хотели, търговски центрове и магазини. Като почти всеки португалски град и в Сетубал се организират множество тържества и фестивали.

Сред многобройните архитектурни и исторически забележителности на града се отличават Манастирът на Исус, датиращ от 15-ти век и църквата Санта Мария де Грас от 16 в. Особено атрактивна е Крепостта де Сан Фелипе, строена през периода 17-17 в., за да може да се защити града от пиратски нападения.

Тя се намира от северната страна на реката и днес е превърната в луксозен хотел. Дори и да не можете да си позволите да отседнете в него, можете да се разходите около фасадата му и да се насладите на невероятната гледка, която се открива към реката.

Ако сте любител на животните и приключенията можете да посетите и сафари-парка, който се намира на около 30 минути път с кола южно от града. Той се разпростира на 90 хектара и в него можете да видите разнообразни диви животни, предимно от Африка.

Можете да посетите Сетубал по всяко време на годината и да се отдадете на заслужен отдих. Туризмът тук е изключително добре развит и възможностите за настаняване са най-разнообразни.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Последни Новини

Последни Новини