Оберхоф

20.01.2014
Оберхоф

Оберхоф (Oberhof) е малко, но изключително приятно градче, разположено в Тюрингия, Германия. То е признато като един от най-добрите зимни курорти на германската държава и още от 19 в. е привлякло своите първи посетители. Днес този изключително популярен град, намиращ се насред вековната гора на Тюрингия, разполага с леглова база за над 3500 души и голямо разнообразие от възможности за настаняване.

Само на няколко километра от него се намира Маунт Бери, която със своите 982 м. надморска височина, е най-високата точка на гората на Тюрингия. През него минава и популярния алпийски път Ренщайг, която превръща града в желана туристическа дестинация.

Оберхоф е населяван от по-малко от 2000 души, но по време на туристическия сезон този малък и спокоен град се превръща в оживено място, привлекло към себе си любители на зимните спортове от цял свят. Градът се слави с изключително красивите си планински пейзажи и с чистия си въздух, което го превръща в една от най-желаните туристически цели. Той е част от квартал Шмалкалден-Майнинген и негов основен доход е туризма.

Основните спортове, които се практикуват в Оберхоф, са ски и сноуборд. Разполага със собствен ски стадион, но дори и той да не е достъпен, можете да се спуснете през обширните писти в местната гора, чиято обща дължина е 168 км. Репутацията на център на зимните спортове Оберхоф си е спечелил благодарение на проведените в него световни първенства по зимни спортове и на многобройните национални и международни състезания. В миналото е бил най-значимата база за обучение на олимпийските шампиони от тогавашната ГДР, а днес на неговия стадион ДКБ-Ски-Арена ежегодно се провежда световното първенство по биатлон.

Известен като Меката на германския и световния биатлон, Оберхоф е посрещал звезди като Кати Вилхелм и Андреа Хенкел и въпреки че Вихлем е приключила вече с кариерата си, Хенкел продължава и днес да радва феновете си.

Освен за спорт Оберхоф е предпочитано място и за лекуване на редица болести. Чистият планински въздух, яркото слънце, спокойната гора и многото болници и здравни центрове допринасят за лечение на сърдечно-съдови заболявания, метаболитни заболявания, анемия и нервни заболявания. Хотелите от своя страна предлагат разнообразни СПА процедури, гарантиращи пълноценен отдих и релаксация. Особено популярен е хотел Панорама, намиращ се само на 7 минути от центъра на града.

Оберхоф разполага с многобройни заведения, в които можете да пробвате местната кухня. По всяко време можете да се затоплите с горещо ароматно греяно вино и да вкусите немските братвурст колбаси.

Можете да посетите Оберхоф по всяко време на годината, но ако искате да се възползвате от отличните условия за зимни спортове, най-добре избирайте месеците от декември до март. Обикновено до това, сгушено в планините на Централна Германия градче, се стига с влак или автобус от Ерфурт, до който има летище.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Последни Новини

Последни Новини