Пенсакола

06.03.2014
Пансакола

Въвлеченото във военното дело население на Пенсакола (Pensacola) и репутацията за консерватизъм са били визитна картичка на града още преди Гражданската война, когато три форта на бреговете на тогавашното селище са оформяли защитата му. Повечето посетители на Пенсакола днес са привлечени тук не заради историята и известната му военновъздушна база, а заради продължаващата километри плажна ивица, покрита с най-финия бял пясък, който можете да си представите.

Пенсакола е пристанище и известен туристически център, явяващ се най-западният град на щата Флорида в САЩ, и административен център на окръг Ескамбия. Той предоставя чудесни възможности за отдих и туризъм и е предочитан както от местните жители, така и от чуждестранни туристи.

Тези, които се притесняват да не изгорят на плажа или просто искат за малко да се скрият от слънцето, могат да посетят Националния Музей на Американската военноморска авиация. Изложбата включва над 130 самолета от миналото и настоящето, висящи от тавана или паркирани на една ръка разстояние от Вас.

Друга възможност е да се разходите из сенчестата гора, която е дело на Джон Куинс Адамс. Тя представлява първият и единствен горски военен резерват на Щатите. Дъбовете в него са били използвани за направата на военни кораби.

Само за 1 долар можете да преминете по моста на Пенсакола и да се озовете на остров Санта Роса, който предлага едни от най-удивителните и красиви плажове в околността. Смесица от военни бункери от различни войни можете да видите във Форт Пикенс, където някога е бил затворен лидерът на апашите Джеронимо, командвал своите хора от западните части на Санта Роса. Срещу 8 долара можете да разгледате руините, а после да отидете до уединения плаж.

Също така можете да се разходите до историческата военноморска база, която е първата в САЩ. Създадена е на мястото на намиращата се тук корабостроителница и е известна, най-вече защото в нея са тренирали и са усвоили пилотски умения десетки хиляди авиатори, включително Джон Глен (първият американски астронавт) и Нийл Армстронг (първият човек, стъпил на Луната).

Пенсакола е известен и с намиращия се в нея Университет на Западна Флорида, който е посещаван от студенти от цял свят. В града се провеждат и най-разнообразни фестивали и исторически походи, които със сигурност няма да Ви оставят да скучаете и ще Ви заредят с положителна енергия.

Като туристически град нощувките в Пенсакола не са особено евтини. Хотелите, намиращи се по протежение на плажната ивица, ще Ви струват най-малко 65 долара, а в разгара на сезона още повече. Най-добрите оферти предлага Five Flags Inn, който разполага със стаи с гледка към плажа и със собствен басейн.

Ако търсите нещо още по-достъпно, се насочете към хотелите и мотелите във вътрешността на града. Макар да не предлагат кой знае какви гледки, цените в тях са доста по-разумни и обслужването е на ниво.

Можете да посетите Пенсакола по всяко време на годината, тъй като дори и през зимата климатът тук е доста мек, а снеговалежите са рядкост. Ако искате обаче да се възползвате от слънчевите лъчи и в същото време да избегнете тълпите от туристи най-добре планирайте пътуването си за края на април или началото на септември.

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Последни Новини

Последни Новини