Замъкът Браунфелс

10.11.2010
Brauensfels

Магнетичният замък Браунфелс (Braunfels Castle) стои грандиозно около малките къщи и постройки на едноименното германско градче. Браунфелс се намира в централната част на Германия, на западната граница на провинция Хесе.

За първи път това населено място и наличното укрепление в него се споменават в исторически документи през 1246 г. Оригиналният замък на графовете на Солмс датира от 1250 г. След тази първоначална постройка Браунфелс претърпява множество архитектурни промени, пристройки и реновационни процеси. Така, както се е запазил до днес, красивият дворец е бил конструиран през 1885 година. Той е отличен пример за тенденциите в немското архитектурно изкуство от края на деветнадесети век. Днес в него могат да се видят невероятно ценни колекции от предмети на изкуството, които са отворени за обществени посещения.

Заслугата днес Германия да има този прекрасен замък е на архитекта Едуин Оплер, който решава да преобрази Браунфелс в неоготически стил. Преди да придобие сегашният си външен вид дворецът претърпява голям пожар през 1679 г., който отнема голяма част от блясъка и внушителността на тогавашното укрепление. След известно време е възстановен в бароков стил.

Днес в Браунфелс може да се видят уникални и поразителни колекции от антични мебели, картини, брони и сувенири. Подовете във всички зали на Браунфелс са изградени от най-различни видове дървени материали. В двореца има красиви спални помещения, които са обзаведени с автентични легла, застлани с меки одеала в пастелни цветове. По прозорците са закачени масивни завеси също в топли тонове.

Доста атрактивна е и ваната на Кайзера, която впечатлява с огромния си размер. Първото, което ще си помислите, когато я видите, е че владетелят на Браунфелс явно е бил доста солиден на ръст, защото специално изработената бронзова вана е с дължина около 2 метра. Браунфелс предлага на своите посетители изключителни колекции на оръжия и военни принадлежности. Освен тези изложби можете да се насладите на изключително богати колекции на произведения на изкуството.

Сред изложените картини са шедьоври на холандски майстори, както и на местни немски творци. Може да видите исторически важния олтар Алтенберг, части от който са изложени и във Франкфурт, както и в Баварския национален музей в Мюнхен. Интересен е и един пръстен, който е бил притежание на Света Елизабета.

Средновековният Браунфелс седи красиво между прекрасен парк и малкото селце. Прилежащите градини на замъка са невероятно живописни и са отлично място за разходка през пролетня и летния сезон. Самото селце с пълна сила може да се нарече старомодно – запазило е традициите и обичаите на немската култура, а жителите му са усмихнати и гостоприемни.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати