Замъкът Йоханисбург

17.07.2010
Johannisburg Castle

Замъкът Йоханисбург (Johannisburg Castle) е една от най-важните крепости в периодна на Възраждането в Германия. Тя е разположена в град Ашафенбург, който се намира само на 40 км от Франкфурт. Ренесансовият замъкът се счита за символ на града и е една от основните забележителности в немското градче и в района около него. Замъкът Йоханисбург е разположен живописно на брега на река Майн.

Целият град е заобиколен от горите и хълмовете на Оденвалд. Самият Ашафенбург предлага многзвънредно много възможности за излети и туризъм, като е една от любимите дестинации за отдих и почивка през уикенда за много германци.

Замъкът Йоханисбург е важен възрожденски център. Той е издигнат за период от 9 години – между 1605-1614 г. от Георг Ридингер. До 1803 г. дворецът служи като втора официална резиденция и седалище на архиепископите на Майнц.

Днес в замъка може да разгледате прекрасните изложби с произведения на изкуството и творби на Лукас Кранах. Тази експозиция се причислява към Баварската държавна галерия. Сред другите забележителности на Йоханисбург са уестминстърската църква, в която са изложени религиозни църковни одежди катедралния трезор на Майнц.

Доста атрактивен е и кралският апартамент, който е внушителен с неокласическия си интериор и обзавеждане. Не пропускайте да разгледате и Общинския дворец, който е превърнат в интересен музей. Една от най-впечатляващите атракции в Йоханисбург е изложбата на различни макети, изработени от корк. Това необичайно изложение се счита за най-голямата колекция в света на архитектурни макети, направени от корков материал.

Johannisburg

Когато укрепления на града вече не са необходими, ровът и защитните стени по поречието на река Майн до замъка Йоханисбург са преобразувани в лозя, плодови и зеленчукови градини. През 1782 г. е изграден и т.нар. Сутрешен храм за закуска, който представлява средноголяма постройка, живописно разположен върху надвиснала над река Майн висока скала.

Три години по-късно архиепископът на Майнц, Карл Фридрих се заема да преобразува ландшафта в прелестна градина. Днес аркадите й са покрити с красиви живописни растения. На гърба на замъка Йоханисбург е разположена интересна кестенова гора, която е доста атрактивна за посетителите със своите дърветата, засадени в прави редици.

3.3
Общо 4 гласували
5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати