Pochivka.com»Туризъм»Ресторанти»Ресторанти в Банско»Механа Мацурев Хан Банско
Механа Мацурев Хан Банско1 / 15

Механа Мацурев Хан Банско

ул. Отец Паисий 15, Банско
0749 8 27 82, 0899 142 340
Интернет страница на хотела
Няма въведени мнения и оценки
+ Добави
Няма въведени цени
Няма въведени оферти
Прати Запитване
Направи Резервация

Описание на Механа Мацурев Хан Банско

В началото на 90-те години Мацурева механа е една от първите механи в курортният град Банско. Носи името на своите стопани семейство Мацуреви.

Механата е създадена с много любов, упоритост, труд и желание и в продължение на няколко години търпи промени, разширения и нововъведения.

След завършването на хотелската част през 2006г., Мацурева механа не е вече само механа, а завършен комплекс носещ името Мацурев хан. Ако все още не сте се запознали с прочутото гостоприемство на местните банскалий, то това е мястото, където ще похапнете и ще си починете подобаващо. Освен топлата, автентична и традиционна атмосфера тук ще бъдете посрещнати и от любезните домакини ,които ще се погрижат за приятния Ви престой. Механата предлага българска национална кухня, традиционни бански специалитети приготвени на жар, на плоча и в пещ.

В Мацурев Хан ще намерите над 30 вида салати , можете да пробвате над 200 ястия , домашно приготвени гозби и десерти, ще се насладите на над 70 вида червени и бели български вина, също така ще имате възможност да пийнете от домашното гряно вино и да замезите с истинския домашен сушен бански бут(Банска крешчина).

Тук храната е ритуал. За закуска можете да опитате някой от специалитетите,които лично домакинята приготвя – баница със сирене, мекици, домашно овче кисело мляко, палачинки или пържени филийки с домашно сладко от горски ягоди и горски боровинки.

Като добри-кулинари, домакините изпълняват и специални поръчки – например доставка на цяло прасенце или агънце, изпечени на пещ. А тези, които искат да се поглезят, могат да поръчат от специалитетите на домакинята-капама,чумлек,банска баркада(качамак), банска плитка и др., а бай Иван с удоволствие ще отвори бутилка пивка банска ракия или ще наточи кана вино от избата.

Предлагаме за преминаващи из Банско туристи и групи вкусни обяди с пълноценна и здравословна храна, впечатляващи ястия, типични за пиринския край на атрактивни цени.

“Банското “ на Иван Мацурев също така олицетворява самия стопанин. Със здрава ръка той ръководи семейната механа така, както са го правили банскалии и преди един или два века. Механата печели и 1-во място за механа на годината "BANSKO AWArds"

Приятна и тиха жива музика ,ще допринесе за доброто Ви настроение всяка вечер.

Заповядайте при нас за да усетите гостопримство на банскалий –идвате като клиенти, но си тръгвате като приятели!

Особености в Механа Мацурев Хан Банско

Места за непушачи
Механа
Интернет

Около Механа Мацурев Хан Банско

Заведения
Магазини
Забележителност
Други хотели

Активности в/около обекта

Билярд
Боулинг
Пикник
Ски
Къмпинг
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest